1. del: Kako lahko ženska podpre moškega na poti od prezgodnjega izliva do orgazma celega telesa?
4 novembra, 2023
3. del: Kako lahko ženska podpre moškega na poti od prezgodnjega izliva do orgazma celega telesa?
24 novembra, 2023

Kako lahko enska podpre mokega na poti od prezgodnjega izliva do orgazma celega telesa (2. del)?

Ženska moškega na tej poti lahko podpre vsaj na tri načine in v prvem delu sem opisal, kako moškega podpre s tem, da prilagodi način ljubljenja.

V tem delu bom opisal, kako moškega podpre s tem, da posluša sebe in svoje telo ter izraža svoje meje in želje.

Opažam, da smo vsi v istem zosu — tako moški kot ženske nismo deležni kakovostne vzgoje o spolnosti in se učimo preko interneta in preko pogovorov s prijatelji in znanci.  Včasih so taki pogovori koristni za naše spolno življenje, pogosteje pa ne.

Zakaj ne?

Redko si upamo iskreno govoriti o svojih izkušnjah, pa tudi o tem, kaj nam je res všeč v spolnosti in kaj so naše skrite želje. Ne upamo si, saj so to zelo občutljive teme in velika možnost je, da ne naletimo na dober odziv, kar zna biti zelo neprijetno. Zato se pogosto raje delamo, kot da smo "normalni" ali taki, kot mislimo, da je normalno in splošno sprejeto v družbi. Tako je laže, manj tvegano, pa tudi bolj dolgočasno. Sčasoma niti sami več ne vemo, kaj si res želimo v spolnosti.

Vemo pa, da to ni to.

Pri ženskah pogosto opažam, da pogosto pozabljajo, da so ženske drugačne od moških.

Moški se vzburi v nekaj sekundah in je pripravljen na penetracijo. Telo ženske pa je narejeno tako, da potrebuje 20 - 40 minut, da je pripravljena za vstop. Še posebej, da je čustveno pripravljena. O tem govorim tudi v TEDx govoru. Če boste raziskale spolnost, boste verjetno prišle do spoznanja, da je velika razlika med tem, če imate moškega v sebi po nekaj sekundah ali po pol ure. Velika razlika predvsem v globini povezave, globini čutenja in v intenzivnosti užitkov.

Za žensko je spolni odnos precej bolj izpolnjujoč, če posluša svoje telo in spusti moškega vase, šele ko je res pripravljena.

Ok, s tem naredi zase seks boljši in kako s tem pomaga njemu? 

Na več načinov mu s tem pomaga:

1) Če si ona vzame čas zase, si bo tudi on vzel čas. To je zanj zelo koristno. Ni nujno, da mu bo takoj všeč, upamo pa, da bo odkril, da s tem tudi on pride do večje globine ljubljenja. Včasih imamo tako moški kot ženske težavo iti bolj počasi in res ni lahko, se pa splača.

In s tem, ko si je ona vzela več časa, se tudi zanj stvari odvijajo bolj počasi in se lažje nauči kontrolirati izliv.

2) Če ona posluša svoje telo, pomaga tudi njemu. Če se posluša ne samo glede tega, da rabi več časa, pač pa tudi glede vsega ostalega in mu pove, kaj ji je všeč in kaj ne, bo zanjo seks boljši. In s tem, ko ženska bolj uživa, tudi on bolj uživa, saj si 

moški želimo ženski dati užitke in hkrati uživamo v tem, ko čutimo njen užitek.
Spet je včasih potrebno prehoditi nekaj poti, da čutimo eden drugega, saj opažam, da nekateri (tako ženske kot moški) seks doživljajo bolj preko domišljije in manj s celim telesom.

Enkrat ko začneš doživljati seks s celim telesom, si bolj povezan s partnerjem in se čutita globlje. Takrat je potrebno manj drgnjenja in doživljamo več ugodja. In tudi energija po telesu lepše teče, saj se ne zadržuje samo v spolnih organih, pač pa nahrani celo telo. In ker se ne zadržuje samo v spolnih organih, je manj možnosti, da tam nastane prevelik pritisk, ki sproži izliv. Ta pritisk sproži izliv pri moškemu in lokalni orgazem pri ženski. V grobem namreč obstajata dve vrsti orgazmov — lokalni in orgazem celega telesa. Lokalni je običajno (99 %) orgazem z izlivom pri moškem in klitorični orgazem pri ženski. Lokalni orgazem je bolj plitev in manj zadovoljujoč kot orgazem celega telesa. Več o tem v TEDx govoru.
Torej, če ona posluša svoje telo, tudi moškemu pomaga, da je v stiku s svojim telesom, kar mu omogoči, da se izogne prezgodnjemu izlivu. 

In če ona posluša sebe, s tem tudi njega uči, kako ravnati z žensko. Opažam, da je en pomemben vzrok za to, da spolnost ni zadovoljujoča ravno v tem, da moški počnejo, kar vidijo v porničih, ženske pa se skušajo temu prilagoditi in skušajo ugajati. Namesto da bi raje rekel na primer "Ni mi všeč, da si me vzameš tako na hitro, želim si več predigre."

In na koncu še beseda o zvestobi.

Zvestoba v odnosih je pomembna. Pozabljamo pa na eno stvar. Pozabljamo nase, na zvestobo sebi, svojemu srcu, svojim občutkom. 

Kakšen smisel ima zvestoba drugemu, če nisem najprej zvest sebi? Če sem zvest sebi, se vse stvari lepo zložijo in je življenje bolj preprosto. Ker če sem zvest sebi, s tem poskrbim najprej zase in s tem razbremenim druge. Prepogosto pa smo zvesti samo drugim v tihem upanju, da bomo za to poplačani. Poplačani z ljubeznijo, pozornostjo, naklonjenostjo, sprejetostjo… toda kaj mi to pomeni, da če sem pa sebe izdal.

Če je ženska zvesta sebi, s tem pomaga tudi moškemu, da ve, kaj si ona želi in kaj potrebuje. Prepogosto se ženske vedejo v smislu "ne vem, kaj si želim, toda osreči me".

Zato pravim "zdrava sebičnost je zdrava" in ne pozabi: ti šteješ, tvoje želje štejejo in so pomembne. Kar čutiš šteje, zato se upoštevaj, saj s tem narediš dobro ne samo zase, pač pa tudi za tvojega partnerja, bližnje in v resnici cel svet. Če pa se ne upoštevaš in skušaš ugajati, s tem ne narediš nič dobrega niti zase niti za partnerja niti za svet. 

Vse to velja tudi za moške. 

Globlje in predvsem bolj praktično te stvari raziščemo na delavnici tantrične masaže.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.