DELAVNICA TANTRIČNE MASAŽE

.

Tantrično masažo lahko uporabimo za

 • zdravljenje in duhovni razvoj,
 • krepitev srčne povezave s partnerjem,
 • doseganje globljih užitkov in višjih stanj zavesti,
 • ustvarjanje pogojev za kakovostno dolgotrajno ljubljenje, namesto hitrega površinskega seksa,
 • čutenje in spoznavanje sebe in partnerja,
 • vračanje telesa nazaj v stanje miru in moči,
 • lažji in bolj naraven porod, več tukaj v izkušnji Vedrana P., Hrvaška,
 • krepitev osebne moči in sočutja, kar prinese zbranost, jasnost in učinkovito prenašanje stresa.

Ko smo spet povezani s sabo in v svoji moči, je svet lepši in vse je lažje. Kar je prej predstavljalo stres, sedaj predstavlja zanimiv izziv.

Delavnica je pravi zaklad, za vse, ki želijo poglobiti, osvežiti ali celo spremeniti doživljanje svoje spolnosti in spolne energije, ter s tem izboljšati kvaliteto svojega življenja in partnerstva.
Metka

Komu je delavnica namenjena?

Vsem, ki si želijo izboljšati svoje zdravje in spolni odnos, ki ga tantrična masaža odlično podpre. Namenjena je moškim in ženskam, mladim in že bolj izkušenim.  Na delavnico lahko pridete sami ali v paru. Delavnica vsebuje goloto, zato predavatelj veliko časa posveti ustvarjanju varnega prostora, vseeno pa se od udeležencev pričakuje določeno stopnjo zrelosti in odprtosti. Spolni odnosi niso del delavnice. Pomembno je, da se ustvari harmonično skupino, zato si pridržujemo pravico, da kogar koli zavrnemo.

Delavnica mi je dala ogromno novega zavedanja o svojem in partnerjevem telesu. Raziskovanje spolnosti in življenjske energije mi je tako postalo še bolj zanimivo. Zame je bilo najpomembnejše spoznanje, da se imam možnost osvoboditi čisto vseh posledic vsakršne zlorabe. Po delavnici sem bila kljub travmam iz preteklosti neverjetno sproščena in hvaležna. Ranljivost, ki sem se je dolga leta otepala, pa je začenjala dobivati čisto drugo dimenzijo. Postajati je začela moja moč.
Ema Bavcon
Tehnike masaže, spoznanja in učenja smo prejeli na resnično profesionalen, spoštljiv in ljubezniv način. Delavnica mi je poleg tehnike dala še prijeten občutek izpolnjenosti. Vendar ne samo kot samega sebe ampak tudi v smislu povezanosti z drugimi. Kot da smo vsi bili eno samo bitje, ki je dihalo v ritmu ustvarjanja. Ta močna energija, ki smo jo ustvarili, je bila prav prijetna in ustvarjalna. Kar čutila se je v prostoru. V bistvu je bila celotna delavnica tridnevna meditacija. In ravno to mi je bilo všeč — vse je teklo, bilo odprto in nabito z energijo.
Aleš

 Na vikend delavnici se bomo naučili:

 • tantra — zgodovina, filozofija in osnovni principi te duhovne znanosti,
 • tantrični pogled na spolnost in spolno energijo,
 • praktične vaje za krepitev senzitivnosti, kar je osnova za čutenje globokih užitkov,
 • pravilna tehnika tantrične masaže,
 • primeren psihofizični pristop do masaže,
 • zdravilne točke na telesu,
 • anatomija in refleksne točke na in v spolnih organih,
 • zdravilnih učinki tantrične masaže na telo, čustva in um,
 • točka G — kje se nahaja, kakšen je njen pomen in kako jo stimulirati,
 • ali ima tudi moški točko G?
 • o moškem in ženskem izlivu.

Video posnetki o tantrični masaži

Video 1: Kako izboljšati spolno življenje s pomočjo tantrične masaže (41 sek)

Video 2: Varen in prijeten prostor na delavnici tantrične masaže (38 sek)

Video 3: Na delavnici tantrične masaže bomo spoznali eno skrivnost o ženskah (1:38 sek)

Video 4: Zakaj se udeležiti delavnice tantrične masaže? (2 min)

Video 5: O tantrični masaži (Oddaja Vroče z Leo, 7 min)

Video 6: Spolne blokade in tantrična masaža (Oddaja Klepet ob Kavi, 22 min)

Tukaj najdeš še več zanimivih video posnetkov o tantrični masaži.

Kdo vodi delavnico?

Delavnico vodi Aleksander Lah, ki že vrsto let izvaja seanse tantrične masaže ter vodi delavnice tantrične masaže. Na delavnici mu pomaga asistentka.

Aleksander Lah je terapevt tantrične masaže in ima izkušnje iz prve roke o tantrični masaži in njenem delovanju, saj jo profesionalno izvaja že od leta 2015, z zdravljenjem in masažami pa se ukvarja že od leta 1995. Širi znanje o naravi spolne energije, njenih zakonitostih ter vplivih na telo in duha. V praksi je ugotovil, da človek (v odnosu terapevt – stranka ali v partnerskem odnosu) veliko bolj napreduje v stanju užitka, sproščenosti, voljnosti, zaupanja, topline, še posebej pa v orgazmičnem stanju. Okoliščine pri drugih metodah, v nasprotju s tantrično masažo, ne nudijo take sproščenosti, zaupanja in užitka ter so bolj osredotočene na um in zavest, medtem ko tantrična masaža uporablja globlje telesne energije, ki imajo veliko večjo moč transformacije uma, telesa, čustev in zavesti. Izkušnje kažejo, da lahko nekaj, kar je v običajnem stanju boleče in neprijetno, med tantrično masažo čutiš kot užitek, prijetno, kot stimulacijo (na primer masaža določenih točk na hrbtu in stopalih). To so veliko bolj ugodni pogoji za zdravljenje in rast, tako na fizični kot duhovni ravni.

 

Kdaj in kje

Delavnica poteka 3 cele dneve (vsak dan od 10h do 19h).:
Od pet 23. 2. zjutraj do nedelje 25. 2. 2024 zvečer.

V Parinama centru v Ljubljani (zemljevid).

Cena

540 € na osebo je redna cena delavnice.

486 € early-bird cena do 31. 1. 2024

Če se prijavita kot par (en moški in ena ženska), imata 15 % popust.

Za ponavljavce velja 20 % popust.

 

Darilo

Karte “Partnerska igra Intima, ki štima”, več tukaj.

 

Dodatne informacije in prijave na aleksander@HeartConnection.si… se vidimo 🙂


FAQ – Pogosta vprašanja

1) Zakaj se udeležiti delavnice?
Naučili se bomo, da imajo dotik, pozornost in nežnost večjo moč, kot si predstavljamo. Prejšnji teden je stranka prišla na seanso tantrične masaže, bolela jo je glava, bila je v zoprnem stanju, sama sebi se je smilila in si šla na živce… Lepo je bilo opazovati, kako se je med tantrično masažo, vračala v svojo moč, zadovoljstvo… glavobol je izginil, dobra volja je spet prevladala. Vse to se ni zgodilo preko napora, bolečine in trpljenja, pač pa preko sproščanja, prepuščanja, zaupanja telesu, življenju in maserju, kar je pripeljalo do globokih zdravilnih orgazmov. Čeprav ne razumemo vseh skrivnosti telesa in ne vemo, kako deluje, lahko vse to uporabljamo in  vrnemo sebe in druge v ravnotežje in harmonijo.

2) Ali delavnica vsebuje goloto in intimne dotike?
Da, delavnica vsebuje goloto in intimne dotike.

3) Kaj če imam težave z goloto in intimnim dotikom?
Veliko časa posvetimo ustvarjanju varnega prostora. Običajno se udeleženci uspejo sprostiti in počutiti varno do te mere, da jim golota ne predstavlja več izziva, vseeno pa ima vsak udeleženec delavnice možnost imeti zakrite intimne dele večino časa, zato je potrebno na delavnico prinesti sarong oziroma ogrinjalo ali malo večjo brisačo.
Od vsakega udeleženca delavnice se pričakuje spoštljiv in odprt odnos do golote in intimnih dotikov, je pa razumljivo, da je glede tega vsaj malo zadrege in nelagodja. Kljub temu, da bo ponujeno karseda varno okolje in največja možna podpora udeležencem, se pričakuje, da vsak sam zase presodi, če mu tako učno okolje ustreza in če se je pripravljen odpreti in soočiti s svojimi omejitvami glede golote, s svojim morebitnim preveč kritičnim pogledom na svoje telo… in če si želi videti svoje telo v luči božanske popolnosti, videti sebe kot neponovljivo verzijo boga/boginje, ki pa je včasih prekrita s problemi, travmami, blokadami …

4) Ali je potrebno priti v paru, ali pa lahko pridem tudi sam(a)?
Delavnice se lahko udeležijo tudi osebe, ki nimajo v para. Na delavnici bo enako število moških in žensk. Kdor se na delavnico prijavi brez partnerja(ke), mu/ji bomo na delavnici dodelili partnerja(ko).

5) Ali se vaje izvaja z istim partnerjem/partnerko preko celotne delavnice?
Udeleženca, ki prideta v paru in želita biti preko celotne delavnice skupaj, lahko ostaneta skupaj, čeprav je priporočljivo, da se pari menjajo, saj se posameznik na ta način veliko več nauči o različnih vrstah teles, energij in razporeditvah energetskih točk. Kdor pa na delavnico ne pride v paru, se pričakuje, da se strinja s tem, da tekom delavnice menja partnerja(ko).

6) Kaj če na delavnico pridem sam(a) in mi partner(ka), s katerim/katero izvajam vaje, ni všeč?
V tem primeru je možno izraziti željo po menjavi partnerja in bomo naredili, kar bo v danem trenutku mogoče. Se pa pričakuje določeno mero zrelosti in odprtosti od udeležencev, da dopustijo, da jim življenje prinese novo znanje tudi preko osebe, ki jim ni všeč. Na delavnici se bomo učili tudi tantrične veščine, ki se imenuje transfiguracija in nam pomaga videti človeka globlje, preko površinskih izrazov, preko osebnosti… tako lahko v vsaki osebi vidimo prijeten, božanski, nesmrtni del človeka.

7) Ali bo v dvorani, kjer bomo izvajali vaje, toplo?
Da, prijetno toplo okolje je pomembno, da se lahko sprostimo in počutimo prijetno. Kogar rado zebe, je priporočljivo, da prinese kaj za pokriti (npr. lahko oddejo), čeprav bo dovolj toplo, da nas ne bo zeblo tudi, če bomo brez obleke.

8) Ali je število udeležencev omejeno
Da, število udeležencev je omejeno na 12 parov.

9) Na delavnico prideva skupaj s partnerjem/partnerko, ali se naju bosta voditelja delavnice dotikala?
Na delavnici spoštujemo osebne meje, zato lahko udeleženci izrazijo, da ne želijo, da se jih dotika kdor koli drug kot oseba, s katero je prišel/prišla. Če pa udeleženci tega ne izrazijo, običajno učitelj/ica na udeležencu/ki pokaže pravilen prijem, če opazi, da masaže ne izvaja pravilno.

10) Kaj je treba prinesti s sabo?
Udeleženec delavnice naj s sabo prinese naslednje:

 • podloga, na kateri masirani leži, priporočljiva je 15mm podloga (Decathlon, Interšport…);
 • rjuha ali dve veliki brisači za na plažo. To se pogrne preko podloge;
 • masažno olje, vsaj 200 ml. Priporoča se bio mandljevo ali kokosovo olje (na voljo v DM);
 • papirne brisače (2 roli), da se lahko obrišemo, saj po masaži ne želimo imeti mastnih rok;
 • po želji se lahko prinese tudi vzglavnik za pod glavo (ko si masiran) ali za pod zadnjico (ko masiraš).


Dodatne informacije in prijave na aleksander@HeartConnection.si… se vidimo 🙂

Video 1: Kako izboljšati spolno življenje s pomočjo tantrične masaže (41 sek)

Video 2: Varen in prijeten prostor na delavnici tantrične masaže (38 sek)

Video 3: Na delavnici tantrične masaže bomo spoznali eno skrivnost o ženskah (1:38 sek)

Video 4: Zakaj se udeležiti delavnice tantrične masaže? (2:03 sek)

Video 5: O tantrični masaži (Oddaja Vroče z Leo, 7 min)

Video 6: Spolne blokade in tantrična masaža (Oddaja Klepet ob Kavi, 22 min)

Video 7: Kaj delavnica tantrične masaže je in kaj ni