Mnenja udeležencev delavnic tantrične masaže

Janja, 39 let


Aleksander in Urša, najlepša hvala za čudovito delavnico, na kateri sva se s partnerjem povezala na popolnoma nov način, ki se že pozna v najinem vsakdanjem življenju. Veliko več se pogovarjava, sva bolj iskrena drug do drugega (tudi v temah, ki so neprijetne ali celo boleče) in veliko bolj se čutiva skozi ves dan (se veliko objemava, imava več očesnega kontakta, več se smejiva...). Hitreje in lažje rešujeva konflikte, ki pa so se tudi zmanjšali.  Moja želja po spolnosti in predvsem povezovanju s partnerjem se je povečala, najino ljubljenje je bolj čutno, bolj povezano, daljše in bolj umirjeno. Veliko več zmorem pri ljubljenju in tudi vsakdanjem življenju izražati svojih želja in jih hkrati uresničevati svojemu partnerju, prav tako pa lažje postavljam meje in brez strahu izražam, kaj mi paše in kaj ne (v spolnosti s partnerjem in tudi v vsakdanjem življenju, s partnerjem in tudi drugimi ljudmi). Bolj čutim svoje telo in sem bolj povezana s svojo seksualno energijo. Kapo dol, da sta uspela ustvariti tako varen, prijeten in sproščen prostor, da smo se lahko v takšni meri odprli drug pred drugim in predvsem pred samim sabo. Vajina umirjena, ljubeča, spoštljiva in sproščena energija je žarela skozi celotno delavnico. Trije dnevi so prehitro minili. <3 Janja

Manja, 49 let


Priznam, stiskal me je strah. Minil je mimogrede, ko sem začutila, kakšen neverjeten užitek lahko prinese že samo dotik rok. Nežen, kot piš vetra. Čarobnost, ki jo izžarevata Urša in Aleksander se razliva po prostoru in polni srca. Današnji čas, poln stresa, je idealen, da preizkusiš, kako zelo prijetna je lahko tantrična masaža, ki deluje resnično v globino. Iz svoje izkušnje lahko povem, da pri zdravljenju fibromialgije zelo težko najdem stvar, ki pomaga. Po samo treh dneh dela na sebi že čutim neverjetne učinke. Kronična bolečina in utrujenost  sta skoraj popolnoma izginili, vrnila se je energija, volja do življenja in vera v dan z minimalnimi bolečinami. In vau, spet zmorem.

Metka, 51 let


Delavnica je pravi zaklad, za vse, ki želijo poglobiti, osvežiti ali celo spremeniti doživljanje svoje spolnosti in spolne energije, ter s tem izboljšati kvaliteto svojega življenja in partnerstva.

Gregor, 31 let


Delavnica je bila speljana na zelo prijeten način. Zelo sem presenečen nad spoštovanjem ter ozračjem same delavnice. Začetna napetost in pričakovanja sta tekom delavnice zbledela, saj se človek zares zbliža s seboj iz uma v srce. Zelo se zavedam nezdravega vpliva vzgoje ter družbe na človeka kot spolno bitje. Dih in užitek čutenja samega sebe postane zelo močno orodje. Delavnica mi je pomagala, da sem z lahkoto sprejel svoje telo takšno kot je in čutil njegovo popolnost v stanju, ki ga doživljam. Delavnico priporočam vsakemu, ki si želi vzpostaviti globlji odnos s sabo in se želi osvoboditi "programov", ki nam onemogočajo sprejeti pristno obliko samega sebe.

Sanja, 46 let


S partnerjem sva se na mojo pobudo udeležila delavnice tantrične masaže, ki je neverjetno pozitivno učinkovala na najin odnos, bolj kot sem si sploh predstavljala. Oba sva si želela najin odnos poglobiti, ga narediti še bolj čutnega, želela sva spoznati nekaj novega in raziskovati, kaj bi nama lahko še bolj polepšalo odnos. Ker je on malo bolj konzervativen, je imel kar nekaj pomislekov, verjetno tudi strahov, nelagodja glede udeležbe na delavnici. Hvaležna sem, da mi je zaupal in sva se je skupaj udeležila. Kljub temu, da je imel najprej pomisleke, jih je kmalu ovrgel, saj je bilo vzdušje res prijetno, naravno, sproščeno. Oba sva uživala ob vseh vajah in odkrila veliko novega. Odprle so se nove čutnosti, zavedanje in najin odnos je še lepši. Brez pomisleka priporočam udeležbo na tantrični delavnici pri Aleksandru in Urši zato, ker resnično poskrbita za prijetno klimo, dobro počutje, postopnost pri učenju, vmesne lušne vaje, dihanje, ples, sproščenost, ambient itd., da se res lahko skupina udeležencev poveže, počuti dobro in sprosti vsa nelagodja. Vsekakor resnično priporočam vsem parom, da raziskujejo v tej smeri, saj so to znanja, ki jih žal ne dobimo v vsakdanjem življenju — stopiti v globine odnosa, ustvarjati v odnosu večje spoštovanje do ljubljene osebe in njunih teles, negovanje telesa in duha, posvetiti čas drug drugemu na drugih nivojih in ne le na fizičnem. Prepustiti se tantrični masaži, pa je itak čudovita izkušnja prepuščanja drugemu. Skratka, nama je ta delavnica prinesla toliko lepega, novih čutenj, spoznaj in predvsem sva se zaradi te delavnice še bolj povezala. Moje mnenje je, da bi se tega morali učiti vsi, še posebej pa pari, ki si resnično želijo nekaj več v odnosu, ki se zavedajo, da odnos ni le površinski dogovor med dvema, ampak iskrena povezanost in volja delati na odnosu ter spolnosti, ki dva partnerja najbolj poveže. Priporočam.

Urška, 47 let


Naj na kratko opišem še trenutek na delavnici, ki se me je najbolj dotaknil.…ko sem se predala tvojim rokam, Aleksander, v upanju, da mi s tvojo pomočjo uspe začutit svoje telo, kot sem si predstavljala, da ga lahko, me je bilo strah do kosti. Srce mi je udarjalo kot ponorelo in vsa notranjost se je tresla. Razgaliti se v popolnosti pred tolikimi ljudmi in se predati rokam domala popolnega tujca seveda ni najenostavnejša reč, še zlasti ne, če svojega telesa ne sprejemaš v celoti. Kako neki me vidijo drugi, kaj neki si mislijo… seveda, tudi to so bile moje misli. A ko so tvoje roke zdrsele po moji koži in sem začutila tvojo nežno, ljubečo in odločno spolno energijo, ki si  jo bil kot terapevt pripravljen vložiti v terapevtsko masažo,  je nelagodnost zaradi sramu počasi izpuhtela. Tvoja energična, a hkrati zelo senzibilna moškost me je prevzela in nisem se več ukvarjala z ničemer. Tvoje občudovanje mene take kot sem in tvoj trud, ki si ga vložil vame, da bi mi pomagal do občutkov in užitkov, po katerih dobesedno že leta hrepeni moja duša, se je preteklo v vsako celico mojega telesa. Zaupala sem ti in se ti odprla. Začelo se je zdravljenje na telesni in duševni ravni. Začelo se je zdravljenje mene kot ženske. In tu so besede preskromne, da bi ti z njimi lahko izrazila svojo hvaležnost. Občudujem te, da si zmožen tako spoštljivega in hkrati tako intimnega odnosa, ki je sicer terapevtski, pa vendar vložiš vanj velik delež samega sebe. In to je tisto, kar učinkuje najglobje in najučinkoviteje. Tvoja iskrena želja narediti nekaj dobrega za žensko, ki se ti zaupa. To, kar sem doživela v tvojih rokah, je zame  odkritje, ki me je v tistih nekaj dolgih minutah nepovratno spremenilo in bo imelo močan vpliv na moje življenje v prihodnosti. Danes sem drugačna ženska. Pravzaprav sem šele sedaj postala ŽENSKA. Vem, da lahko čutim, in dovolim si to. V vsej svoji moči in silovitosti, ki me je presenetila, čeprav sem nekje v sebi vedela, da sem samo speči vulkan, ki čaka na svoj čas…

Aleš, 59 let


Aleksander in Urša sta tehnike masaže, spoznanja in učenja podelila na resnično profesionalen, spoštljiv in ljubezniv način. Delavnica mi je poleg tehnike dala še prijeten občutek izpolnjenosti. Vendar ne samo kot samega sebe ampak tudi v smislu povezanosti z drugimi. Kot da smo vsi bili eno samo bitje, ki je dihalo v ritmu ustvarjanja. Ta močna energija, ki smo jo ustvarili, je bila prav prijetna in ustvarjalna. Kar čutila se je v prostoru. V bistvu je bila celotna delavnica tridnevna meditacija. In ravno to mi je bilo všeč — vse je teklo, bilo odprto in nabito z energijo.

Ema Bavcon


Delavnica mi je dala ogromno novega zavedanja o svojem in partnerjevem telesu. Raziskovanje spolnosti in življenjske energije mi je tako postalo še bolj zanimivo. Zame je bilo najpomembnejše spoznanje, da se imam možnost osvoboditi čisto vseh posledic vsakršne zlorabe. Po delavnici sem bila kljub travmam iz preteklosti neverjetno sproščena in hvaležna. Ranljivost, ki sem se je dolga leta otepala, pa je začenjala dobivati čisto drugo dimenzijo. Postajati je začela moja moč.