TANTRIČNA MASAŽA

Tantrična masaža dvigne energijo iz spolnih organov do srca. Splošno prepričanje je, da se je za vsak napredek treba truditi ali celo trpeti. Tantrična masaža omogoča rast preko užitka in lahko transformiramo travme in blokade v moč in zavest, postanemo bolj srečni in lahko več dajemo tudi drugim.

Um ima velik vpliv na naše življenje in naše zdravje. Način razmišljanja in prevladujoče misli določajo naše življenje. Če je um jasen, sočuten, odprt in povezan z vesoljem, naše življenje teče gladko in se zdi, da smo rojeni pod srečno zvezdo. Če pa um ni v dobri kondiciji, če mu manjka zbranosti, prožnosti in jasnosti, vidimo svet popačen, se počutimo žrtev in um v svoje prepričanje uklešči tudi fizično telo, ki kmalu začne kazati bolezenske znake.

Na tantrični masaži odkrijemo potencial spolne energije, ki ima moč, da osveži um, ga naredi umirjenega, jasnega in ljubečega, kar takoj ugodno vpliva tudi na splošno počutje.

POGOSTA VPRAŠANJA – FAQ

Tantrična masaža je tehnično gledano podobna ajurvedski masaži, s to razliko, da se kot podlaga uporablja najmočnejša od vseh energij, to je spolna energija, čeprav ne gre za spolni odnos. Spolna energija terapevta se izraža kot čutno, jasno in zavestno občudovanje stranke, ne samo njenega telesa, pač pa nje kot celote, njenega fizičnega, emocionalnega in mentalnega telesa. Terapevt vidi, začuti in stranki pokaže globljo, bolj pristno in resnično osebo, ki se skriva pod osebnostnimi maskami, pod ranami in obrambnimi mehanizmi stranke. Na ta način stranka sebe vidi bolj resnično, bolj celostno, ne pa samo svoje napake, težave,… vidi in začuti, da je božanska iskra, utelešeno božanstvo, ki se izraža na svoj edinstven način. Zdravljenje s tantrično masažo je tako učinkovito, ker uporablja najmočnejšo energijo v vesolju — spolno energijo, edino energijo, ki je sposobna ustvariti novo življenje, zato je sposobna tudi zdravljenja, dvigovanja zavesti, ustvarjanja drugačnega načina življenja, novih odnosov, novih projektov…
Seansa tantrične masaže stane 200 EUR, izvaja se v centru Ljubljane in traja približno 90 min, priporočeno pa je, da si stranka vzame 3 ure časa, če bi seansa trajala nekoliko dlje, saj se terapevt ne ozira samo na uro, pač pa tudi na to, koliko časa stranka potrebuje, da se celotna seansa energetsko harmonično zaključi. Praksa kaže, da se največji učinek doseže s 3 do 5 seansami s presledkom 7 - 14 dni med seansama. Paket 3 seans stane 550 € (50 € manj kot če vzamete 3 seanse vsako posebej), če pa vzamete paket 5 seans, je cena 900 € (100 € manj kot če vzamete 5 seans posebej).
Res je, da živimo v družbi, kjer na spolnost, spolno energijo in intimne odnose gledamo precej omejeno in strahom. Treba je vedeti, da je spolna energija najmočnejša energija v vesolju in da pri tem ni nič umazanega, če imamo spoštljiv in ljubeč odnos. Je pa res, da v naši družbi spolnost in vse okoli spolnosti pogosto povezujemo z nečim umazanim, prepovedanim, s tabuji. To je posledica tega, da s spolnostjo ne znamo ravnati, da imamo globoko v sebi veliko hrepenenje po tem, da bi si izkazovali ljubezen tudi preko spolnosti, toda smo se že večkrat “opekli” in težko najdemo primeren način, čist, jasen, zavesten in ljubeč način, saj se tega v družini in v šoli običajno ne učimo. Poleg tega, je treba vedeti tudi, da pri tantrični masaži ne gre za spolni odnos, saj so meje jasno določene in te meje spoštujeta tako terapevt kot stranka.
Kot terapevt tantrične masaže in kot učitelj na delavnicah tantrične masaže sledim naslednjim pravilom, ki jih jemljem kot moj lasten kodeks etike, saj uradnega v tej dejavnosti še ni:
  • gre za odnos terapevt - stranka, v katerem večjo odgovornost nosi terapevt, saj mu je zaupan položaj moči, stranka pa se je pogumno in na podlagi zaupanja postavila v ranljiv položaj,
  • ker gre za odnos terapevt - stranka, je namen srečanja skrb za stranko, njeno dobrobit, varnost in razvoj, ne pa zadovoljevanje potreb terapevta, ki mora svoje potrebe znati zadovoljiti v drugih odnosih. Edina potreba, ki jo lahko zadovoljuje v odnosu terapevt - stranka, je potreba po skrbi za drugega, potreba po ustvarjanju varnega prostora, potreba po podpori drugim.
  • pri tantrični masaži gre za zelo intimen odnos, zato terapevt s spoštovanjem spodaj naštetih meja ves čas pazi, da upraviči zaupanje, ki ga je pokazala stranka s tem, da je prišla na seanso.
  jasno določene meje:
  1. čeprav se med seanso tantrične masaže stranka lahko počuti zelo prijetno in seksualno, ne gre za spolni odnos in je terapevt odgovoren za to, da so te meje spoštovane,
  2. čeprav terapevt do neke mere zaznava, kako se stranka počuti, se včasih zgodi, da se ob določeni vrsti masaže en del stranke počuti dobro, drug del pa ne in mora stranka sama presoditi, če se počuti dovolj varno, da se nadaljuje, zato terapevt že pred samo masažo, med pogovorom, pove stranki, da je dolžna terapevtu sporočiti, če bi se počutila neprijetno ali ne popolnoma varno, saj na silo ni mogoče napredovati v tako občutljivih področjih kot je seksualnost in se na silo rane kvečjemu poglobijo, ne pa zacelijo,
  3. ker sta se terapevt in stranka že v naprej dogovorila, da pri seansi tantrične masaže ne gre za spolni odnos, mora terapevt ohranjati to distanco tudi če stranka izrazi željo po spolnem odnosu,
  4. če se terapevtu zdi, da bi neka vrste masaže ali neko dejanje stranki pomagalo, pa ni prepričan, da bi bilo to stranki to všeč, mora pridobiti njeno soglasje preden nadaljuje.
Namen seanse tantrične masaže je odkrivanje novih plasti sebe, zdravljenje morebitnih blokad, neravnovesij, doseganje nove zavesti o sebi in okolici. Namen seanse je, da stranka postane močnejša, bolj srečna, bolj močna in sočutna. Namen tantrične masaže je tudi to, da se stranka spet spomni, kako je biti zadovoljna, kako je, ko se počuti lepo, dobro v svoji koži, ko je enostavno srečna.... Na ta način se stranka lažje potem sama vrača "domov" v to stanje zadovoljstva, jasnosti, odprtosti, dobrega počutja, kreativnih idej, pripravljenosti pomagati drugim,... "Vrača domov" pravim zato, ker je to naše naravno oziroma "domače" stanje, vse ostalo je zgolj navlaka, ki nam je nekaj časa koristila, sedaj pa ne več in je čas, da se ji zahvalimo in jo prepustimo mami Zemlji, da jo reciklira in iz te navlake spet nastane nekaj koristnega.
Na seanso stranki ni treba prinesti ničesar, prav tako niso potrebne nikakršne posebne priprave. V salonu imamo tudi tuš, da se stranka lahko pred ali po seansi stušira, če želi. Pomaga pa, če ima stranka odprt pristop, ki ji pomaga globlje, bolj celostno in z več užitka doživeti sebe med seanso.
Običajno je sestavni del seanse tantrične masaže tudi užitek, hkrati pa deluje globlje in sproži zdravljenje na vseh nivojih telesa (na fizičnem, emocionalnem in mentalnem nivoju).
Eden od namenov seanse je tudi odstranjevanje blokad na spolnem področju, zato je seansa tantrične masaže ena najbolj učinkovitih metod za odstranjevanje blokad na spolnem področju.
Seansa tantrične masaže deluje na celo telo, ne samo fizično telo, pač pa tudi emocionalno in mentalno telo (um). Običajen učinek seanse je večja jasnost in enostavnost v umu.
Učinki seanse so lahko različni. Nekatere stranke se po seansi počutijo odlično (lahkotno, prerojeno, povezano s sabo, začutijo enostavnost in hkrati moč, nežnost, čutnost…), za druge stranke pa seansa predstavlja odlično priložnost za čiščenje starih občutkov, vzorcev, spominov, energij… in lahko sredi seanse ali po seansi začutijo neprijetne občutke, za katere je prav, da se izločijo iz telesa, predvsem iz podzavesti. Pomembno je, kako stranka reagira na ta proces zdravljenja. Priporočeno je, da je v teh trenutkih do sebe nežna, sočutna, a hkrati jasna in odločna, da dovoli, da se te stare stvari energetsko odstranijo iz njenega sistema in ji tako omogočijo, da zaživi bolj lahkotno, srečno, polno in uspešno življenje. Več konkretnih napotkov o morebitnih neprijetnih občutkih terapevt stranki ponudi ob konkretni situaciji.
Priporočeno je, da stranka prejme 3 do 5 masaž v razmaku 1 do 2 tednov. Ena sama masaža lahko prinese velike rezultate, toda običajno prva seansa komaj na stežaj odpre vrata v nov svet. Po drugi strani pa je priporočeno, da se ne dela seans v nedogled, pač pa se po 5 do 10 seansah cikel zaključi ali pa vsaj naredi daljšo pavzo (vsaj 3 mesece) in po tem času, ko se izkušnja v stranki integrira in postavi na svoje mesto, spet razmišlja o morebitnem ponovnem obisku.
Seansa tantrične masaže se začne s pogovorom, nadaljuje z masažo in konča s pogovorom. Med masažo terapevt pritiska tudi določene energetske točke (marma points) z namenom spodbuditi pretok energije. Pritisk na te točke je lahko prijeten in povzroči ugodje, lahko pa tudi povzroči bolečino. Določena mera bolečine je sprejemljiva, preko te meje pa stimulacija ni več učinkovita. Kako stranka ve, kje je meja jakosti bolečine, kdaj naj terapevtu sporoči, da je bolečina premočna? Takrat ko ob bolečini ne more več ostati sproščena in se zakrči, takrat je bolečina premočna in je bolje, da terapevta prosi, da zmanjša pritisk. Stranka lahko kadar koli med masažo sporoči terapevtu, če ji kaj ni prijetno in terapevt temu ustrezno prilagodi izvajanje masaže, ali pa na željo stranke izvajanje prekine.
Terapevt Aleksander Lah izvaja tantrično masažo samo za ženske.
Ker gre za čutno masažo in stranka doživlja prijetne in globoke občutke, se lahko zgodi, da stranka razvije določena čustva do terapevta. Zato je dobro, da stranka ve, da je vzrok teh čustev ugodje, ki ga je čutila v sebi in so ta čustva posledica tega, da je v sebi odkrila nove, čudovite čutne svetove. Čeprav jo je terapevt podprl pri iskanju teh skritih zakladov v njej, stranka ne sme pozabiti, da je vse to v njej in da je vir užitkov, sreče in moči v njej, ne pa v terapevtu. Priporočeno je, da se stranka nauči dostopati do njih, sama ali s partnerjem, terapevt samo nakaže pot.
Običajno in razumljivo je, da je stranka pred seanso vsaj nekoliko nesproščena, toda čez nekaj časa se večina strank sprosti in začuti zaupanje, varnost ter prijetne občutke. Če pa bi že prišlo do tega, da se ne bi mogla sprostiti in ji določene masažne tehnike ne bi prijale, lahko vedno na to opozori in se terapevt temu prilagodi, ali v skrajnem primeru celo prekine masažo.

Če želiš izvedeti še več o tantrični masaži, si lahko tukaj ogledaš še nekaj video vsebin in člankov.

Mnenja in izkušnje žensk, ki so že doživele tantrično masažo pri Aleksandru, najdeš tukaj.

Naročanje na seanso tantrične masaže: aleksander@heartconnection.si .